COMUNICAT DE PRESĂ DIRECȚIA POLIȚIEI LOCALE

COMUNICAT DE PRESĂ DIRECȚIA POLIȚIEI LOCALE

Polițiștii locali vor putea aplica amenzi în domeniul rutier
Începând din data de 11 decembrie 2022 a intrat în vigoare Legea nr.335/2022 ce modifică Codul Rutier (O.U.G. nr.195/2002), conform căreia polițiștii locali vor putea cere proprietarilor de autovehicule, datele de identificare și vor putea sancționa contravențional refuzul punerii la dispoziție a celor solicitate.
În cazul în care autovehiculul este împrumutat, proprietarii vor trebui să transmită informații despre identitatea șoferului, nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum era înainte, ci și a poliției locale, potrivit modicărilor ce au intrat în vigoare. Aceeași regulă se va aplica și în cazul autovehiculelor înmatriculate pe numele firmelor. Totodată, polițiștii locali vor putea aplica și amenzi de până la 2.900 lei, în cazul persoanelor fizice și de până la 14.500 lei, în cazul persoanelor juridice, dacă este refuzată transmiterea datelor de identitate solicitate.
Astfel, Codul Rutier, a fost modificat prin introducerea următoarei fraze :“La solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”.
Având în vedere faptul că polițiștii locali vor avea competența de a solicita datele de identificare ale conducătorilor autovehiculelor oprite/staționate/parcate neregulamentar, va fi redus numărul de încălcări ale normelor legale, mai ales că amenzile pentru necomunicare sunt mult mai mari decât pentru oprirea/staționarea/parcarea neregulamentară.
Sursa foto: Google

Ultima modificare: 13.12.2022 – 10:14 de către Administrator

Anteriorul În această dimineață, echipele din cadrul societății Giurgiu Servicii Publice au împrăștiat material antiderapant

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.